logo header
 
HOME     CONTACT
EXPERT IN SCHADEVERZEKERINGEN EN SCHADEAFWIKKELING
ONLINE DIENSTEN   

 

Ziektekosten


Ziekteverzuim

De loondoorbetalingsplicht bij een zieke werknemer heeft momenteel een duur van 104 weken (2jaar).

Als werkgevers bent u verplicht vanaf 1 januari 2004 zieke werknemers twee jaar minimaal 70% van het laatst verdiende loon doorbetalen. De eventuele toegang tot de WIA start dus in het derde jaar.

De werkgever krijgt meer en meer de verplichting om verzuim van werknemers te voorkomen en zich actief met re-integratieactiviteiten bezig te houden. Niet alleen door financiële prikkels, maar ook door aan te zetten tot actie. Denk aan het opstellen van een werkhervattingplan of herplaatsing bij een andere werkgever als re-integratie van een werknemer op de eigen werkplek niet meer mogelijk is.

Verstandig is om voor het afdekken van de loondoorbetalingsplicht een ziekteverzuimverzekering af te sluiten. Dit houdt in dat de verzekeraar de kosten voor het verzuim voor zijn rekening neemt met aftrek van het eigenrisico termijn in dagen.

Ook nemen de verzekeraars waar wij mee samenwerken veel werk uit handen in verband met het re-integratie traject.

Voor meer informatie of een offerte voor een ziekteverzuimverzekering kunt u contact met ons opnemen.

Ongevallen

Een zieke of arbeidsongeschikte werknemer op zich is al erg genoeg, uw betrokkenheid gaat waarschijnlijk nog verder als de arbeidsongeschiktheid een gevolg is van een bedrijfsongeval.

Middels een collectieve ongevallenverzekering voor uw werknemers zorgt u in ieder geval voor een extra financiële uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval. U hebt de keuze voor een dekking alleen tijdens het werk, of voor een 24-uurs dekking.

In het algemeen worden de verzekerde bedragen vastgesteld aan de hand van het betreffende jaarinkomen. Komt u niet in aanmerking voor de collectieve verzekering, dan is het altijd mogelijk om per werknemer een individuele verzekering af te sluiten. Deze verzekering geeft u werknemers extra gerustelling na de gevolgen van een ongeval.

Voor meer informatie of een offerte voor een ziekteverzuimverzekering kunt u contact met ons opnemen.

« terug


 


     

Copyright - 2010 - Mobron Assurantiën. All Rights Reserved. -KvK: 37086741.

Maria van Sevenbergenstraat 7 - 1474 KH Oosthuizen - Tel.: (0299) 40 43 42 - Fax: (0299) 40 46 47 - E-mail: info@mobronassurantien.nl